речник контакт

Директна врска со воз до Солун, само за викенд

Во работните денови железничкиот сообраќај ќе се одвива од Гевгелија до Солун и обратно, со автобус

Петар Печков

Меѓународниот патнички железнички сообраќај помеѓу Македонија и Грција, ќе се одвива  со директна линија само преку викендите.

Во работните денови, од понеделник до петок, наместо експресните возови од Гевгелија кон Солун,се  вози  со автобуски превоз, а за викенди патнички железнички сообраќај со Грција е со диреткна линија до Солун.

Меѓународниот воз  Велес - Солун тргнува секој ден во  05:25   а од Солун кон Велес  во  18:23 по грчко време. 

Оваа новина која стапи на сила од викендов  и е на неопределено време.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »