речник контакт

Забранети посети на пациенти во велешката Болница

Во оваа здравствена институција се пуштаат лица само со упат

Петар Печков

Од вчера, четврток забранет е пристапот  на посетители на било кое одделение од велешката Болница. Затоа се информирани на влезната врата  а во оваа здравствена институција се пуштаат лица само со упат.  

Има две причини поради кој е забранета посетата на пациенти во Болницата. Тоа е поради корона вирусот и поради  сезонскиот грип. Сакаме да ја намалиме фреквенцијата на движење и така  би се оневозможил контакт на пациентите со надворешниот свет.  Оваа одлука е на Министерството за здравство и ние ја применуваме, поточно нашите вработени на портирница  се задолжени да ја практицираат   - кажа директорот д-р Божидар Бојаџиев.  

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »