речник контакт

Започна собирањето на потписите против рестартот на топилницата

Ќе соберат ли велешани 10 илјади потписи?

Петар Печков

Зелената колаиција започна со сбоирањето на десет илајди потписи, со кои граѓаните ќе кажат ,,не,, за рестартот на топилцата. Први потписите ги дадоа советниците од локалната власт. Оваа граѓанска акција се реализира со цел граѓаните на Велес да можат да го кажат нивниот став по евентуалниот рестарт на индустрискиот капаците, кој 30 години ги загадуваше неговите жители и уништуваше здравјето.

Потписите ги собираат членовите на ,,Зелената коалиција,, и утре, на денот на протестот ќе бидат поставени на неколку локации на плоштад Сармаале, и така директно сите полнолетни учесници ќе можат да кажат ,,Не, никогаш повеќе топилница,,.

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »