речник контакт

Започна украсувањето на градот за Новата година

Иако не завршил ноември, дел до градот веќе го има новогодишниот сјај

Петар Печков

Некои од излозите на дуќаните во градот добија новогодишен изглед, на радост на најмладите. Локаланите власти веќе започнаа со украсувањето на главната градска улица. И годинева елките ќе бидат поставени спроти Пошта, во Младински парк, спроти Сако трејд и кај ДОЗ. Се најавува дека од почетокто на  декември тие ќе светнат.

И додека до Новата 2012 година има уште 50-тина дена,. сигурно е дека годинава ќе го славиме и 2- ри јануари. Едноставно, бидејќи први  јануар се паѓа в недела, кога е државен празник, следниот ден се прогласува за неработен.

Така годианва се очеквуа дека ќе ги нема отсуствата од работа во последниот работен ден, петок, кој овој пат е 30-ти декември.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »