речник контакт

Зградата на синдикатот стана општинска!

Откако општината го изгуби судскиот спор со државата за загадувањето, го доби за сопственоста на поранешанта синдикална зграда

Петар Печков

Апелација одлучи, зградата на Синдикатот е сопственост на општина Велес. Ова е резултат на петгодишниот судски спор кој во водеа локалните власти и Оптшинскиот синдикат од Велес.

Оваа инфорамција на ТРМР ја потврдија од Општина Велес а додека до синдикатот најавија дека таа ќе оди на ревизија. Истата е веќе правосилна.

Така сега локалната власт доби значаен простор во центарот на Велес, кој ќе може да послужи за различни цели и намени.Засега нема информации што ќе се случува со просторот  кој таму се наоѓа.

Во 1999-та со делбениот биланс Општина Велес ја доби и зградата на Радио Велес.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »