речник контакт

Злате Јаневски повторно началник на СВР Велес

Со одлука на министерот Спасовски извршена е промена на 11 раководни места во МВР, меѓи нив и во Велес

Петар Печков

Злате Јаневски е повторно  началник на СВР Велес. Него го именуваше министерот Оливер Спасовски.

Јаневски на ова раководна позиција доаѓа од Управата за државна безбедност, каде е вработен од почетокот на неговиот работен ангажман .

Министерот  Спасовски вели дека кадровските промени ги направил врз основа на политичкиот договор и измените на Законот за Влада.

Јаневски беше началник и на почетокот од годинава, додека работеше техничката Влада, која требаше да ги подготви изборите. Таков е случајот и сега. 

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »