речник контакт

И Велес беше дел од „Часот на планетата земја“ (фото)

Еден час, седум илјади градови од 180 држави од светот, беа затемнети

Петар Печков

Саботата навечер од 20,30 до 21,20 ч.  и Велес се приклучи на  глобалната акција „Часот на планетата земја“. Три локации во градот, мостот Гемиџии, Мало мовче и Младински  парк, потонаа во мрак со цел подигнувње на еколошката свест на населението, за зачувување на планета Земја.  

Ја изведоа волонтерите од Општинската организација на Црвен крст  заедно со локалната власт,  Во Младинскиот апрк беше  изработен знакот „60+“ со кој се означуваат заштедите при исклучување на електричната енергија.

Организатор на овој глобален настан е Earth Hour Macedonia како дел од мрежата на WWF – World Wide Fund for Nature.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »