речник контакт

И Велес си има свој Беверли Хилс

Во кој дел од градот е лоцирана оваа населба

Петар Печков

Повеќе од нас знaат за Прцорек, Мегдан, Долни дуќани, Соколаана,  помалкуза Бричкова, Маалска, или Пузево трло.

А знаете ли дека во Велес,  еден него дел е именуван Беверли Хилс. Жителите дури си ставиле и табла да знаате каде влегувате.

Неодамна, при прославата на 20 годишнината на независноста, приисутните беа изненадени, кога населбата до Спомен Костурницата, самите жители си ја нарекле Беверли Хилс.

Си имаат и табала со кој се означува каде е таа. За изгкедот, одлучете сами, и така за вкусовите не треба да се расправа.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »