речник контакт

И месец мај мина а пешачките во Велес и натаму необележани

Од локалната власт најавуваат дека прашање е на ден кога ќе се изврши хоризонтална сигнализација по улиците низ градот

Петар Печков

Градоначалникот на Велес, Славчо Чадиев  во март најави дека годинава до крајот на април ќе се изврши одбележување на пешачките премини во градот.  Но мина и месец  мај а од  најавената хоризонтална сообраќајна сигнализација по велешките улици ништо. 

И натаму пешаците  низ градот минат по сеќавање, оти толку се избледени пешачките. Од општината  најавуваат дека  прашање на време е кога ќе бидат одбележани.

Договорот за одбележување на хоризонталната сигнализација е веќе склучен. Избрана е фирмата која даде најповолна понуда за обезбедување на боја за оваа цел. Нарачката е направена. Согласно роковите во тендерската постапка, се очекува во наредните денови таа да пристигне.  Веднаш по пристигнувањето, доколку дозволат временските услови, ќе се пристапи кон одбележување на хоризонталната сигнализација и на пешачките премини. И оваа година активноста ќе биде реализирана со помош на екипите од ЈКП Дервен, како најисплатлива опција за општината – изјавија од Општина Велес, одговарајќи на поставеното прашање. 

Пешачките премини  лани во мај, неколку дена по одбележувањето исчезнаа од улиците.  Чадиев тоа го препиша на лошата боја која се користела и дека годинава таков случај нема да се повтори.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »