речник контакт

Кајакарот Љубиша Спасиќ одличен и на мирни води

Победи на изборниот натпревар во Струга и сега е репрезентативец и на мирни и на диви води

Петар Печков

Изминатиот викенд  се одржаа изборните натпревари во кајак на мирни води во Струга.На овој натпревар земаа учество кајакари од Прилеп, Охрид, Струга, Дебар и еден кајакар од Велес кој настапува за прилепскиот клуб  Арка.

Велешанецот Љубомир Спасиќ на кој основен спорт му е кајак на диви вод,и беше учесникот на овие изборни натпревари во кајак на мирна вода каде што се натпреваруваше на трките од 1000, 500 и 200 метра. Тој  со своите настапи на трките од 1000 и 500 метри успеа да се пласира на првото место додека.

Со победите на овие две трки тој го обезбеди  место во сениорската репрезентација на Македонија во мирни води.  Тој е член на репрезентацијата и во диви води во К-1.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »