речник контакт

Кога на ФК Борец и Велес гости му беа Хонвед, Динамо, Партизан

Големи европски фудбалски имиња гостуваа во Велес,ама пред две и три децении

Петар Печков

 Низ фото галерија ТРМР ќе ве потсети дека во Велес гостувале  големите европски (може некој нема да му се допадне) фудбалски клубови.

Повеќе кратниот првак на Унгарија Хонвед на 7-ми февруари 1982 а гостите победиле со 1:2

 Динамо Загреб  гостувал 1984-та а резултатот бил 2:2.

 Партизан од Белград гостувал 1998-ма а резултатот бил 3:3.

 Сите овие гостувања се во период на подготовки на екипите, кои ги реализирале во Гевгелија или Негорци па одиграле и натпревари со  Борец.

Во фото галеријата ќе ја видите и екипата на Борец низ годините наназад, многу познати имиња кои ја пишувале спортската историја на градот. 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »