речник контакт

Надлежните уверуваат работат улиците во градот да се исчистат од снегот

Водоводната мрежа е во функција, само има замрзнувања по домовите. Како ЈКП Дервен се справува со проблемите од снегот

Петар Печков

ЈКП Дервен работи максимално за да се овозможи нормално живеење во градот, на минусни температури и наноси од снег. Ова го вели директорот на велешките комуналци, одговарајќи што тие преземаат за градот да има слободни улици.   Дури е сменето и работното време, за да се излезе во пресрет на граѓаните.  

Работиме по програмата за чистење во зимски услови.  Се   обидуваме   освен главните  улици да  ги оспособиме и тие во високите  делови на градот. Тие се доста стрмни затоа на тракторите им ставивме ланци на тркалата за да може што повисоко да се искачат. Тоа го правиме  секојдневно а од ден во ден условите се менуваат. Има нови врнежи , воведовме ново работно време од 9 - до 16ч.  за да има поголем ефект. Се постила ризла, која подобро делува има подобар ефект  наместо солта која влијае до минус  5-6   степени – изјави Фиданчо Цековски директор н аЈКП Дервен.       

 Тој одговори и каква е состојбата со водоснабдувањето, а по бројните поплаки од граѓаните‘, за одделни делови дека немаат со денови вода во нивните домови.  

 Водоводната мрежа е целосно во функција.  Има случаи каде има замрзнати цевки во домови и   објекти, таму  каде нема греење, но тоа е индивидуално. Немаме некој голем дефект. Препорака е да се остават чешмите да течат но малку, не во млазови или да овозможат некакво греење за мрежата  - вели Цековски.  

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »