речник контакт

Поднесена кривична за министерот Тодоров и директорите на Фондот за здравството

Ги поднесе Хелсиншкиот комитет, причина смртта на малата Тамара

Петар Печков

Хелсиншкиот комитет поднесе кривични пријави против министерот за здравство Никола Тодоров и директорите на ФЗОМ за несовесно работење во случајот на малата Тамара од Велес.

Хелсиншкиот комитет причините за смртта на десетгодишната Тамара Димовска од Велес ги бара во  Никола Тодоров, Маја Парнаџиева  Змејкова и  Џемаил Мехази.

Од платформата за граѓанска политика АЈДЕ, пак пред министерството за здравство со перфоманс побараа оставка од министерот Тодоров. АЈДЕ бара одговорност и од директорите на Фондот за здравство, Маја Парнарџиева – Змејкова и Џемали Мехази, заменик-претседателот на првостепената комисија, Владимир Поповски и претседавачот на второстепената, комисија Аспазија Софијанова.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »