речник контакт

Прва награда за учениците од Горно Оризари во заедничкиот проект со германско училиште

Темата била ,,Еден ден во семејството,, наградата е илјада евра `

Петар Печков

На 61-виот  Европски натпревар за ученици од 9 годишна возраст во проектот ,, Еден ден во семејството,, училиштето Рајко Жинзифов од Горно Оризари ја освои првата награда.

Таа е вредна илјада евра и е освоена во заеднички проект со училиштето од Фрајбург.   Конкурсот го организира и наградата ја доделува Министерството за  култура, млади и спорт на Германската покараина Баден Виртенгург. 

Во проектот работеле 20 ученици  а ментор била наставничка по германски јазик Тања Николова. 

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »