речник контакт

Ремек дело на природата

Камен опал, што вреди само 20 илјади долари, но неговата убавина е единствена

Петар Печков

Ова е камен. Не е фотографија направена од вселенски телескоп залепена врз камен, ниту холограм направен во внатрешноста на стакло. Не е ниту врата до друга димензија.

Ова е едноставен камен. Но, мора да признаете дека изгледа како целиот универзум да е заробен внатре.

Се работи за полускапоцен камен опал пронајден во Орегон, САД. Изминатата година, тој бил продаден на аукција за приближно 20.000 долари.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »