речник контакт

Саниран кровот на Новиот пазар во населба

Наскоро ќе проработи и маркетот на КАМ

Петар Печков

Завршуваат градежните работи за санација на кровната конструкција и внатрешноста од градскиот пазар во Нова населба. Ова е обврска која произлегува од  склучениот договор на ЈКП Дервен, како сопственик на просторот со КАМ маркет.

Реконструкцијата на покривот и внатрешното уредување на пазарот ќе допринесат за подобрување на условите за работа на продавачите на тезги, а  граѓаните  ќе имаат можност да пазарат во современ продажен простор. Тоа пак ќе значи  зголемувањето на фреквенцијата на купувачи,  заживување на пазарот во овој дел на градот.

Наскоро се очекува да биде отворен и маркетот на КАМ лоциран во просториите на Новото пазарче.

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »