речник контакт

Си отидоа

Неповиканите гости под Мало мовче си заминаа, откако создаваа смет и го узурпираа просторот

Петар Печков

Надлежните успеаја да стават ред на номадите, кои го окупира просторот кај Мало мовче. Од пред некој ден тие повеќе не живеат во просторијата под мостот. Тие таму дури поставија и врата а нивните коњи правеа смет по мовчето и околината.

На ваквата состојба реагира станарите од Чешелот. Постапувајќи по нивните забелешки, номадите кои тука наоѓаа живеалиште втора година по ред, си заминаа откако им било порачано дека тука не е место за живеење.

АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »