речник контакт

„Кога вода штедиш- многу вредиш“

Со грант од илјада евра во градинката Дизни променети чешмите

Петар Печков

Во  објектот Дизни на Детски градинки ,,Димче Мирчев,, во   Велес  поставени  се  нови чешми, со кој се штеди  водата за пиење.  Тоа е во рамките на проектот  „Кога вода штедиш- многу вредиш“. „Димче Мирчев“ Велес во рамките на програмата „Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем “ доби грант во висина од илјада евра за изработка на проектот

Со средствата од овој проект ,во објект „Дизни“ поставивме вкупно 22 водо-штедливи чешмички. Тие ќе бидат достапни и едноставни за ракување за децата, а истовремено ќе овозможат со што овозможува заштеда на вода за повеќе од 20% во споредба со изминатиот период – велат од градинката.

Средствата од грантот биле   искористени за набавка  и монтажа на чешмите.  

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »