речник контакт

Ѓурчиновски директорка, Пинев правобранител

Нов директор во училиштето во Иванковци, уште еден државен правобранител за Велес

Петар Печков

По распишаниот конкурс за втор правобранител на подрачјето на Велес и Повардарието е избрана Борче Пинев, дипломиран правник. Тој од 2009-та работи во Државното првобранителство за Велес и на оваа раководна функција ќе биде заедно со досегашниот Петар Новевски.

Дипломираниот математичар Василка Ѓурчиновски е избрана за директор на ОУ Стојан  Бурчевски Буридан од село Иванковци. Таа доаѓа на ова место по заминувањето на досегашниот Златко Јаневски  кого летово  го фати бранот промени. Ѓурчиновски и досега работеше во ова училиште како професор по математика.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »