речник контакт

Градежно земјиште во комплекс УЗУС се продава за само 1 евро м2

Дали во четвртиот обид ќе се продадат седумте преостанати плацови во комплекс УЗУС, по цена од само 61 денар за м2, наспроти досегашните 700 денари за м2.

Петар Печков

Предмет на јавното наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален Урбанистички План за мало стопанство дел од комплекс УЗУС Велес со намена мало стопанство.

Површините на градежните парцели, се движат помеѓу 686 и 867 метри квадратни   41 илјади и 52 илјади  денари  

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »