речник контакт

70 илјади денари помош за изгорената куќа на Којник

Локалната власт со финансиска помош за велешанецот Поповиќ кој живее сам

Петар Печков

Локалната власт одвои 70 илјади денари за помош на Љупчо Поповиќ, чија куќа изгоре во пожар. Настанот се случи на 31 јули во вечерните часови.

Љупчо живееле сам во куќата а сега во малото сопче кое е во тремот од таа што изгоре.   Решението за одобрување средства од Буџетот на Општина Велес  е донесено од страна на Советот на Опотшината.

Тие се наменска  помош за опожарена куќа.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »