речник контакт

120 крвни единици собрани во акција на ,,Носачите на крстот,,

Крводарителска акција во чест на Денот на Општината 9-ти Ноември

Петар Печков

Во фоајето на новата театарска зграда  се одржа крводарителка акција која беше дел од содржините на 9-ти Ноември, Денот на Општина Велес.

Ја организираше мото клубот ,,Носачи на крстот,, од Велес, заедно со Општинската организација ан Црвен крст како и Заводот за трансфузиона медицина до Скопје.  

Во шесте часа додека траеше се собраа 120 крвни единци што организаторите ја оценуваат како висока бројка и голем  интерес од страна на велешани.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »