речник контакт

13 велешки деца беа дел од кампот на Лазаров

Седум дена учеа за ракометот од најдобите во земјава

Петар Печков

На првиот ракометен камп на Кирил Лазаров кој неодамна се одржа во Охрид, учестувуваа и 13 деца од Велес.

Тие се на возраст од 12 до 15 години и седум дена учеа за ракометните тајни од Лазаров но и од други македонски ракометари но и интернационалци.

Во овој период освен за ракометот, тие слушаа предавања и за здрава храна, за тагата по поразот и радоста по победата.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »