речник контакт

2006 Ќе пристигне покасно

Новата година ќе започне една секунда покасно за да се надополни забавувањето на земјината ротација. Таканаречената „дополнителна секунда“ ќе биде додадена на крајот од 31 Декември. Дополнителните секунди првпат беа воведени во 1972.

Никола Солев

Новата година ќе започне една секунда покасно за да се надополни забавувањето на земјината ротација. Таканаречената „дополнителна секунда“ ќе биде додадена на крајот од 31 Декември. Дополнителните секунди првпат беа воведени во 1972.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »