речник контакт

22 лица од вработувањата во ЈП Македонски шуми, распределени во Велес

Најмногу ги има во Детските градинки

Петар Печков

  Дел од вработените во големата акција на вработување  на 1.600 лица во ЈП Македонски шуми  започнаа да се прераспределуваат и во Велес. 

Досега  најмногу девет има во Детски градинки, три во ЈКП Дервен и едно во Средношколскиот интернат.

Од останатите државни институции три лица се во Јавното правобранителство, три во Основен суд  Велес, еден во Јавно обвинителство, две во ЈЗУ Здравствен дом.

Од 1.600 вработени според директорот на ЈП Македонски Шуми досега се распоредени 700 лица.

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »