речник контакт

25 години Мил Ман по втор пат

Карикатуристот Миле Манчевски по втор пат годинава се претставува пред велешката јавност со негови дела.

Петар Печков

Изработени со дрвени боици на хамер, педесетина карикатури го отсликуват неговиот поглед на македонската сегашност.

Изложбата е отворена во Ликовниот салон и е во организација на Општина Велес и Народниот музеј.

Со оваа изложба тој ја одбележува 25 годишнинта од неговата работа. До крајот на годианта ќе биде поставена уште една , наменска со спортски карикатури.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »