речник контакт

26 возачи во два дена возеле побрзо од дозволеното

Контролата била во петокот и неделата

Петар Печков

Во петокот и неделата локалната и републичка сообраќајна полиција контролирала, колку возачите ги почитуваат пропишаните брзини на возење во град и надвор од него. Во Велес з два дена радарот ,,уловил,, 26 возачи,,. 

За време на викендот на територија на СВР Велес извршена е контрола на возачите кои управуваат возило со брзина поголема од дозволената. Притоа, констатирани се вкупно 51 прекршок, од кои 26 во Велес. Останатите  се шест во Кавадарци и деветнаесет  во Неготино- информираше Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

На  возачите им биле  изречени соодветни казни. 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »