речник контакт

33-ти рибарски куп на ЗСР Бабуна

Победија Косовци, пред Србите, учествуваа 15 екипи

Петар Печков

Во неделата на езерото Младост се одржа 33-тиот риболовен куп ,,Ласка,, во организација на ЗСР Бабуна од Велес. Учествуваа 15 екипи од Србија, Косово и Македонија.

Најдобри резултати постигна спортските риболовци од Косово , екипата на АС Приштина пред екипата на Јабланица  од Лебане а третото место го поделија Кркушка од Велес и  Крап од Радовиш. 

Најголемото уловено парче беше од 800 грама и тоа како се што беше фатено, по завршувањето беше вратено во водите на езерото Младост.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »