речник контакт

3-ти декември Светски ден на лицата со посебни потреби

Вклучување на лицата со посебни потреби во секојдневниот живот

Петар Печков

Изминатите денови со повеќе содржи, во Велес се одбележа  3-ти декември Светски ден на  лицата со посебни потреби. Во Посебното Основно училиште Маца Овчарова се одржа ликовна работилница, годинава јубилејна 20-та по ред.

Учествуваа ученици од училиштата во Велес, Градско, Чашка, како и од посебните од Македонија.   Нивните ликовни вештини учениците ги покажаа преку делата кои ги изработија врз производи од керамика, по што оваа работилница е специфична и многу ретка.

Во Дневниот центар за лица со посебни потреби, претставници од клубот на млади при ОО на Црвен крст одржаа работилница.

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »