речник контакт

55 години КУД „Кемичар“

Со изложба и два концерти КУД „Кемичар“ ја одбележа 55-тата година од постоењето.

Петар Печков

Со изложба и два концерти КУД „Кемичар“ ја одбележа 55-тата година од постоењето. На изложбата беа презентирани бројните признанија и сувенири донесени од бројните гостувања на три континенти, Европа, Африка и Азија и од 50-тина држави.

Амбасадорот на изворната велешка песна и музика, КУД Керамичар помогна во едуцирањето на неколку илјади велешани на традициите и обичаите кои ги сочува од времето за следните генерации.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »