речник контакт

650 за полицајци, 25 за доктори

Толкав интерес покажале велешани за вработување во полиција и Болница

Петар Печков

По конкурсот на МВР за вработување на 300 полицајци на територијата на цела Македонија, се пријавиле и 650 лица за подрачјето на Велес, Кавадарци и Неготино. Тие освен што ќе ги покажат нивните физички способности, ќе пишуваат и есеј.

Во тек е и конкрусот за врабтоување на тројца доктори во Општа Болница Велес. На овој конкурс се јавиле 25 доктори, некои невработени, други во работен однос, трети специјализанти, четврти веќе специјализрани... Некои од Велес, други од Неготино

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »