речник контакт

7 Разлики помеѓу вистински и транзициски кавалер

7 (седум) разлики меѓу... Да. На [b]Повеќе[/b] се.

Зоран Николов

ВИСТИНСКИОТ КАВАЛЕР 1. Го знае значењето на зборот КАВАЛЕР 2. Подарува за да и укаже чест на дамата 3. Би украл од богатите за да им подели на сиромашните 4. Подарува цвет и поезија 5. Доколку го навредиш би те предизвикал на двобој 6. Секогаш знае како да се извини 7. Го има во книгите ТРАНЗИЦИСКИОТ КАВАЛЕР 1. Чул дека е тоа нешто убаво 2. Подарува за потоа него да му укажуваат чест 3. Краде од сиромаштијата за да им подари на богатите 4. Подарува исклучиво скапоцени и полускапоцени кристали, препорачливо Сваровски 5. Доколку го навредиш ќе те предизвика на десетобој (ти против неговите 10 телохранители) 6. Секогаш знае како да се извади 7. Го има во Владата

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »