речник контакт

8-ми Меѓународен филмски фестивал на независен филм

Од 23-ти до 30-ти септември во Патрас - Пелопонез Грција се одржува 8-от Меѓународен филмски фестивал на независен филм.

Петар Печков

Од 23-ти до 30-ти септември во Патрас - Пелопонез Грција се одржува 8-от Меѓународен филмски фестивал на независен филм.

Меѓу 14-те учесници е  македонскиот „Крчма на патот за Европа“ на режисерот и сценарист Младен Крстевски. Во него се раскажува за престојот на Сара Бернар во Македонија кога таа дошла да ја бара нејзината голема љубов.

Во филмот настапуваат: Весна Димитровска, Васил Зафирчев, Младен Крстевски, Јордан Витанов.

На интернационалниот „Индепендент филм фестивал-Патрас 2006“ за награда се натпреваруваат филмови од САД, Италија, Франција, Белорусија, Украина, Индија, Канада, Германија, Тајланд, Грција.

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »