речник контакт

9-ти ноември Денот на општина Велес

На денешен ден 1944-та е ослободен Велес

Петар Печков

На 9-ти ноември 1944-та година е ослободен Велес. По тој повод овој ден е ден на општина Велес. Тој ќе биде одбележан со повеќе манифестации, пушање во употреба на пешачката патека, изложба ,,Папрадишки мајстори,, засадување 7000 рози за разубавување и отстранување на тешките метали од велешката почва, доделување на признанијата на општинските признанија.

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »