речник контакт

Da Vinci Code ќе го отвори Канскиот фестивал

Филмската верзија од трилерот The Da Vinci Code ќе го отвори 59иот Кански фестивал на 17 Мај, два дена пред филмот да биде издаден на светско ниво.

Никола Солев

Филмската верзија од трилерот The Da Vinci Code ќе го отвори 59иот Кански фестивал на 17 Мај, два дена пред филмот да биде издаден на светско ниво. Филмот, заснован на бестселерот од Dan Brown, е режиран од Ron Howard, а улогите ги толкуваат Tom Hanks, Jean Reno, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina и Paul Bettany. Од книгата се продадени преку 30 милиони копии во околу 40 јазици.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »