речник контакт

Google Talk со дополнителни опции

Google додаде три значителни нови можности - префрлување на документи (file transfers), говорна пошта (voicemail) и music status (која песна ја слушате моментално).

Никола Солев

Денес имаме на располагање повеќе програми за инстант пораки. Google е свесен за неговиот 1% пазарен удел и само 44,000 корисници. Ноќеска додадоа три значителни нови можности - префрлување на документи (file transfers), говорна пошта (voicemail) и music status (која песна ја слушате моментално). Информации повеќе за новите можности на следниот линк.


Префрлување на документи

Документи и фолдери може да испратите до вашите Google Talk пријатели преку кликнување на копчето „send file“. Нема ограничување на големината на документите или нивниот тип. Испраќачот и примателот мора да ја користат тековната верзија за оваа можност.
Говорна пошта

Говорната пошта е овозможена за пријатели кое не одговараат на повиците преку Google Talk. За разлика од „префрлувањето на документи“ оваа можност не бара задолжително користење на Google Talk клиентот. Во тој случај ќе добијат mail со аудио документ прикачен
Music Status

Ако слушате музика додека сте логирани на Google Talk, на вашите контакти можете да има прикажете што слушате во моментот преку избирање на „show current music track“ од статусот. Оваа е само за „подржаните музички плеери“ и не е прикажано кои се тие.


Забележете дека Google Chat клиентот, бесмислено, е достапен само за Windows машините.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »