речник контакт

Google-ова „смртна казна“ за BMW сајтот

Производителот на луксузни коли BMW односно неговиот Германски веб сајт е на црната листа на Google откако е фатен...

Никола Солев

Производителот на луксузни коли BMW односно неговиот Германски веб сајт е на црната листа на Google откако е фатен како вештачки се обидувал да си го зголеми својот ранк на популарноста кај светскиот водечки интернет пребарувач. Казната - колегијално позната како „Google death penalty“ - значи дека пребарувањата со Google за термини како „BMW“ или „BMW Germany“ нема да возвратат директни линкови до Германскиот веб сајт на BMW, bmw.com.de. Колку е повисок PageRank-от на некој веб сајт, толку е поверојатно да се појави помеѓу првите резултати од Google пребарувањата. PageRank-от на bmw.com.de е ресетиран на нула.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »