речник контакт

III Интернационален фолклорен фестивал

Програма на третиот Интернационален фолклорен фестивал „Велес 2006“ 22-26 Јуни 2006

Аница Солева

[b]Четврток, 22.06.2006[/b] 19:00 Дефиле низ улиците на градот 21:00 Свечено отварање на фестивалот Место:Младински парк [b]Петок, 23.06.2006[/b] 10:30 Концерт на КУД„Граовска Младост“ - Р.Бугарија и КУД„Спиро Калуѓеровиќ“-Р.Црна Гора Место:Плоштад Сармаале и Мало мовче 10:30 Концерт на КУД „Липовац“ Р.Хрватска и КУД од Република Бугарија- Свиштов Место: Ракометно игралиште населба Тунел и Комплекс УЗУС 20:00 Концерт на КУД„Спиро Калуѓеровиќ“-Р.Црна Гора и КУД „Граовска Младост“ - Р.Бугарија Место:с.Извор и општина Лозово 21:00 Концерт на КУД„Липовац“-Р.Хрватска и КУД од Република Бугарија- Свиштов , А.Ф„Плетенка“-Битола, КУД„Бирлик“(Турци)-Велес како и Ансамбал„Распеани Велешани“- Велес Место:Младински парк [b]Сабота, 24.06.2006[/b] 20:00 Концерт на КУД„Липовац“-Република Хрватска Место: Плоштад во општина Чашка 21:00 Концерт на КУД„Спиро Калуѓеровиќ“-Р.Црна Гора, КУД„Граовска Младост“-Р.Бугарија, ГКУМ „Севдах“-Р.Србија, КУД„Бирлик“(Роми) и Ансамбл „Керамичар“ од Велес, како и КУД„Рушит Шакир“-Куманово, Место:Младински парк [b]Недела, 25.06.2006[/b] 10:30 Концерт на КУД„Липовац“-Р.Хрватска, ГКУМ „Севдах“-Р.Србија Место:Плоштад Сармаале и Мало Мовче Концерт на КУД„Спиро Калуѓеровиќ“-Р.Црна Гора и КУД„Граовска Младост“-Р.Бугарија Место:Ракометно игралиште населба Тунел и комплекс Узус 20:30 Доделување на признанија и свечено затворање на фестувалот Место:Младински парк Извор:[url=www.veles.gov.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=19]www.veles.gov.mk[/url]

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »