речник контакт

StopBadware.org коалиција

Технолошките гиганти Google Inc., Lenovo Group Ltd. и Sun Microsystems Inc. финансираат непрофитен проект за борба против \"badware\"...

Никола Солев

Технолошките гиганти Google Inc., Lenovo Group Ltd. и Sun Microsystems Inc. финансираат непрофитен проект за борба против \"badware\", нов термин за сите несакани spyware-и и вируси кои корисниците не сакаат да бидат инсталирани на нивните компјутери. [url=www.stopbadware.org/]StopBadware.org[/url] денеска го лансираше својот веб сајт. Сајтот ќе состави листа на компании кои ги малтретираат компјутерите со pop-up, spyware и други штетни кодови и ќе им овозможи на корисниците на едно централно место да се информираат за овој растечки проблем.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »