Откриени нови четири хемиски елементи

Тоа се 113,115,117 и 118. Имињата допрва ќе се бараат

Вчера Земјата најблиску до Сонцето а најстудено!!

На 2 јануари во 23 часот и 50 минути, планетата Земја беше најблиску до Сонцето за 2016 година, во положба наречена перихел.

Куќата на Водно, најдобар објект во Македонија за 2015-та

Помеѓу седумте пристигнати трудови, архитектите го избраа овој објект за најуспешно реализирано дело. А кои се најуспешните во светот?

Колква е интернет брзината по државите низ светот?

6.1 мегабити во секунда (mbps) за интернет корисниците од Македонија, во Шведска 17.4 мегабити во секунда, Америка и Велика Британија делат слична просечна брзина со околу 12 мегабити во секунда

Снимање на јавни простори, по паркови нема

Агенцијата за заштита на податоците забранила поставување на видео надзор по парковите во градот, поради приватноста на посетителите

Сушењето алишта во затворен простор, штетно по здравјето

Алиштата најдобро е да се сушат надвор од домот или во машина за сушење алишта

Кој е најјужниот град во Македонија?

Гевелија не е, и Ресен е пред неа а не е прв !!

Пазарот од Ротердам, туристичка атракција (фото)

Пазарот во Ротердам ги надминал културните атракции како Ајфеловата кула во Париз, Сикстинската капела во Рим и музејот Гугенхајм во Билбао

Каква есен не очекува?

Дождлива со температурни осцилации и можност од поплави

Непознати имиња без кои животот денес не би бил ист

Со големите достигнувања не секогаш доаѓа и големата слава. Овој факт се однесува на многу неотпеани херои без кои не би го имале модерниот свет, но сепак го игнорираме нивното постоење.

Наградените фотографи на натпреварот „Вики ја сака Земјата 2015 во Македонија“!

Натпреварот учесниците од Македонија понудија вкупно 10.243 слики, што претставува највеќе слики по глава на жител од сите земји учеснички!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »