Археолозите го открија првото „уметничко студио“, кое датира од пред 43.000 години

Тие што ја користеле оваа пештера богата со окер, ја користеле за да ги произведуваат своите алатки кои функционирале како боици

Предупредување до земјоделците, внимавајте при работа околу далноводни системи

Не загрозувајте го сопствениот живот како и животите на сите што се наоѓаат во ваша близина

Му променил податоци на сметка, кумановец собрал 11 илјади долари на велешанец

Сметката била од веб- страница на која велешанецот печалел од вести или здрава храна

Метео станица има, вредности за Велес нема

Колкава е температурата во градот, работи ли мерната станица. Многу дилеми одговор нема

Современиот човек е за 100.000 години постар отколку што се мислело

Првите остатоци на човекот, преку ново откринете сега датираат на 300 до 350 илјади години пред денес

За предрасудите и научните вистини

Дали навистина ни требаат осум чаши вода дневно и дали честото бричење го забрзува растот на влакната?

Цивилизации што исчезнале

Во текот на историјата, бројни цивилизации доживувале подеми и пропасти, за кои повеќе или помалку, постојат научни сознанија

Среда наутро стигнува летото

21 јуни во 6 часот и 24 минути, ни доаѓа долго топло лето

Жешко и топло лето 2017-то

Мето прогнози од повеќе извори за тоа какво лето на очекува, втората половина на јуни, за јули и август

Најтранспарентна во Македонија е општина Велес

Со 83,6% таа доби оценка многу добра и е на врвот од 86-те локални самоуправи во земјава. Чашка е 24-та, Лозово 58-ма а Градско на дното 80-та. Градоначалникот и Општина Велес не кријат ништо околу работењето -вели Чадиев

И месец мај мина а пешачките во Велес и натаму необележани

Од локалната власт најавуваат дека прашање е на ден кога ќе се изврши хоризонтална сигнализација по улиците низ градот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »