Четирите новооткриени хемиски елементи добија свои имиња

Се работи за синтетски елементи кои е можно да се создадат единствено во лабораторија

Автомобили кои ја променија историјата на светот (фото)

Индустриската револуција го промени светот и револуционерно го насочи во нов правец. Автомобилите веќе 130 години се составен дел од нашата цивилизација.

„Гугл“ и „Фејсбук“ во војна со велешките про Трамп портали

Околу 150 лажни портали само во Велес, што објавуваа измислени вести во корист на Трамп, веќе нема да можат да функционираат на овие две платформи

Малку познати факти за Нобеловата награда

Кој ја одбил оваа нагрда, кој е најстариот а кој најмладиот добитник, има ли добитници од исто семејство...

Не ја пропуштајте: Најголемата Месечина во последните 70 години

Ќе се случи на 14 ноември

Од недела наутро, зимско сметање на времето

Зимското сметање на времето оваа година ќе почне на недела наутро, 30 октомври, во 3 часот по полноќ кога стрелките на часовникот ќе се вратат еден час назад.

Четири светски мистерии кои научниците не можат да ги објаснат

Светлата во долината Хесдален - Норвешка, Вилинските кругови во Намибија, Таос, Ѓаволовиот котел

Најкраткиот комерцијален лет од само две минути

Поврзува два шкотски острови оддалечени 2,7 км. Видео снимка од патувањето

Пајажините од велешкото небо се отплетуваат

Локалната власт на Велес им даде обврска на операторите каблите да ги постават подземно

Често користење на социјалните мрежи, штетно за психата

Истражувачите наведуваат дека претераната употреба на социјалните мрежи има тенденција кај корисникот да развие недоверба и општо незадоволство

Не сум за Трамп, туку за парите

Младите велешани печалат на интернет портали наменети за американски пазар. На американците им продаваат политика, спорт, црна хроника, забава

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »