16 годишник хакирал ФБ на познаник и го уценувал

Полицијата поднесе посебен извештај за малолетникот

Нови смајли емоции на ФБ

Шест нови реакции за текстовите на ФБ, го нема најавеното дислајк

Новиот Fiat Tipo -Aegea ја освои титулата Auto Best 2016 за Европа

Opel Astra втор,Hyundai Tucson стигна до третата позиција

Годинава фебруари со пет понеделника

Годинава како престапна, во фебруари има пет понеделника, претходно во 1988-та а следен во 2044-та.Календарската статистика вели дека 29 февруари, во интервал од 400 години најчесто паѓа во понеделник или во среда

Локалната власт бара фотографии од Велес

Потребни се за монографија и брошури за градот

Колку реално е долга реката Вардар

Должината на Вардар од изворот Вруток, до границата со Грција, всушност е 290 km (или поточно 289,5 km), а не 301 km, како што може да се прочита по разните извори на податоци

Прв пат по една деценија, пет планети видливи со голо око

За првпат во повеќе од една деценија, Меркур, Марс, Венера, Сатурн и Јупитер - 5-те планети доволно светли за да се видат со голо око

Москва лежи над вистински подземен град

Под престолнината на Русија се крие подземен град. Складишта, катакомби, комунистички бункери и многу други простории се држат во тајност и не се отворени за јавност

Тесла и неговите изгубени изуми

Некои од изгубените изуми на Тесла, со кои светот сигурно би изгледал поинаку ако тие биле комерцијализирани и воведени во пракса.

Највеселата куќа на светот (фото)

Зградата е во Браушвајг Германија

10 настани кои го променија светот

историски пресврти, револуционерни идеи и научни достигнувања, кои пресудно влијаеле врз човештвото. Човековиот ум нема граница!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »