Годинава фебруари со пет понеделника

Годинава како престапна, во фебруари има пет понеделника, претходно во 1988-та а следен во 2044-та.Календарската статистика вели дека 29 февруари, во интервал од 400 години најчесто паѓа во понеделник или во среда

Локалната власт бара фотографии од Велес

Потребни се за монографија и брошури за градот

Колку реално е долга реката Вардар

Должината на Вардар од изворот Вруток, до границата со Грција, всушност е 290 km (или поточно 289,5 km), а не 301 km, како што може да се прочита по разните извори на податоци

Прв пат по една деценија, пет планети видливи со голо око

За првпат во повеќе од една деценија, Меркур, Марс, Венера, Сатурн и Јупитер - 5-те планети доволно светли за да се видат со голо око

Москва лежи над вистински подземен град

Под престолнината на Русија се крие подземен град. Складишта, катакомби, комунистички бункери и многу други простории се држат во тајност и не се отворени за јавност

Тесла и неговите изгубени изуми

Некои од изгубените изуми на Тесла, со кои светот сигурно би изгледал поинаку ако тие биле комерцијализирани и воведени во пракса.

Највеселата куќа на светот (фото)

Зградата е во Браушвајг Германија

10 настани кои го променија светот

историски пресврти, револуционерни идеи и научни достигнувања, кои пресудно влијаеле врз човештвото. Човековиот ум нема граница!!

Железничка станица Велес доби телефонски број за информации

Патниците ќе можат да прашаат на 075 281- 972

Откриени нови четири хемиски елементи

Тоа се 113,115,117 и 118. Имињата допрва ќе се бараат

Вчера Земјата најблиску до Сонцето а најстудено!!

На 2 јануари во 23 часот и 50 минути, планетата Земја беше најблиску до Сонцето за 2016 година, во положба наречена перихел.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »