Потрага на НАСА за вселенски примероци

Камења од Месечината, делови од метеорити и други т.н. астроматеријали кои НАСА ги позајмила на научници или ги дала на подарок на американски и странски државници и функционери. Тие не ги вратиле

Откритие без зборови: Милијарди други планети

Астрономите во средата објавија дека секоја од стотиците милијарди ѕвезди во Млечниот пат, најверојатно просечно имаат најмалку по една придружна планета, потврдувајќи го впечатокот дека планетите се чести во вселената како и зрнцата песок на плажа.

Кој ќе биде автомобил на годината

Во конкуренција се девет автомобили

ТРМР Ви благодари

За довербата што ја имате кон страницата и за повеќе од 700 илјади прегледи

Од Нова година без ХТВ 1 и РТ Србија

Операторите и ЗАМП не постигнаа договор за реемитување на неколку ТВ канали, меѓу кои и ХТВ 1, Сателитскиот на РТС, РТ Црна Гора...

Промовирани две нови општински веб страници

За општинскиот празник, велешани и гостите добија нови општински веб страници, за туризам и електронски административни услуги

ЦЕРН: Регистрирани честички кои се движат побрзо од светлината

Ова ново научно тврдење, кое го проследија светските агенции, ако се потврди, ќе ја собори Теоријата на релативитетот на Ајнштајн.

Со воз под целиот свет

Русија го обнови проектот за изградба на подводен тунел под 105 километри широкиот Берингов премин, а изведбата би чинела 99 милијарди долари.

Eрупциите на Сонцето ќе се засилат во 2013 и ќе предизвикаат хаос во електричните комуникации на Земјата

Научниците предупредуваат cончевите бури може да имаат „разурнувачки ефект“ врз човековата технологија кога ќе го достигнат својот максимум за две години, предупредуваат водечките светски научници.

бесплатен интернет за велешани во центарот на градот

Бесплатен интернет во Младинскиот парк и околу Гимназијата

ТРМР и од мобилен

ТРМР освојува нови простори за да биде се поблиску до Вас. Нова можност да бидете во тек со градските случувања, преку најстариот сајт во Велес ТРМР кој постои шест години

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »