Нова година во Македонија не доаѓа на полноќ, туку половина час порано

Астрономски Нова година во Македонија доаѓа од 23:27-Општина Пехчево до 23:36 село Коњари - дебарско

Ноемвриска акција за собирање на електричен и електронски отпад

Трае до 1-ви ноември до 1-ви декември

Недела се враќаме на зимското сметање на времето

Прашање е кое време (зимско или летно) е најприкладно за Македонија? За ова свој одговор дава . проф. д-р. Ивица Милевски.

Крстосницата пред Панини доби ново сообраќајно решение

Наместо скап кружен тек добивме едноставно и поефикасно решение - вели градоначалникот Коцевски

ЈКП Дервен набави две смукалки за лисја

Купени се со сопствени средства, во вредност од 270 илјади денари

Железен мост доби нови прагови

По триесетина години извршена обнова на пругата кон Кочани

Науката открива зошто на Месечината гледаме лице

Научници сметаат дека привидoт за човечко лице на месечевиот диск се должи на магнетизиран прав, којшто е остаток од лава која била активна пред илјадници години

Тројца од четворица Македонци, користат интернет

Половина жители на Македонија се на Фејсбук

Зградата на велешки театар прима посетители без технички прием, констатирале од Државниот завод за ревизија

Од извршената ревизија на Министерството за култура за 2016-та година од Државниот завод за ревизија меѓу другото истражувана е и изградбата на новата зграда на велешки театар

Денес, четврток на пладне стигна летото

Не очекува временски бурно лето, без долготрајни топлотни бранови и со закани од поројни дождови

Борбата меѓу вистината и лагата е вечна, пропагандата и лажни вести поттикнуваат насилство

Министерот Поповски посочи дека во дел од медиумите и социјалните мрежи, по протестите пред Собранието пред некој ден, се појавиле стари фотографии од наводни повредени меѓу нив и фотографија од пеачката Северина

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »