За најголемата пирамида во светот, мислеле дека е планина

Големата пирамида во Чолула - Мексико, поголема од таа во Гиза

До пред 2 милиони години, на територијата на Македонија беснееле жестоки вулкани

Како изгледал просторот на денешна Република Македонија, пред неколку милиони години? Дали планините, долините и котлините биле поинакви од денес? Каква била климата тогаш?

За што служи подарокот на победниците на Олимпијадата во Рио

Букетите цвеќе отфрлени како еколошки неприфатливи

Подвижна Агро - Метео станица

Ја доби подрачната единица на Агенцијата за поттикнување на развој на земјоделието од Велес

Отворен бесплатен интернет клуб

Го отвори Министерството за информатичко општество

Улицата Болдвин е најстрмната улица во светот

Се наоѓа во градод Дунедин во Нов Зеланд.Улицата ја создале британски инженери, кој никогаш не стапнале таму, туку само направиле проектанско решение гледајќи во мапа

Европски првак во составување Рубикова коцка е Германец за само 7.88 сек

Во Прага победи Австралиец со 7.07 сек. Рубиковата коцка почна да ја составуваат и со нозе

Милка и Кока кола нај брендови на Балканот

Пелистерка е единствена на листата во Македонија како локален бренд

Претставен стингерот, ловец на брзите возачи

Наскоро се најавува дека ќе го добие секоја Полициска станица

Како до датумот за Велигден

Догодина католиците и православните, како и во 2014-та, пак ќе го слават заедно, на 16 април

Која банкнота е прогласена за најубава за 2015-та година

Долар од Нов Зеланд, шведска круна, руска рубља или шкотски фунти а изборот е....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »