Полагањето за возачка, од денес со видео камера

Се елиминира субјективноста на возачката испитна комисија но и познанствата и фаќање врски на кандидатите

Со електронски услуги до работно место

Измените на порталот на Агенција за вработување овозможува добивање на информација за секоe слободно работно место, преку електронска пошта и СМС порака,како и бесплатно составување на CV

Во вселената тргнуваат туристите

Од следната година за 200 илјади долари може да се прошета до вселената. Летот трае 4,5 часа а најблиската агенција која продава билети е во Загреб. Познати се првите 500 патници, Македонец засега нема

Како пред 50 години го предвидувале светот во 2014 година

Легендарниот писател на научна фантастика, Исак Асимов, составил листа на свои предвидувања за 2014 година пред 50 години. Он лајн учење, 3 Д телевизори, колонија на Месечината

Од вселенска станица до интернет ѕвезда

Канадскиот астронаут кој се прослави со обработката на хитот на Дејвид Боуви Space Oddits и други видео прилози и живи настапи од Меѓународната вселенска станица ММС, во вторникот слета безбедно на Земјата заедно со двајца колеги.

Откриен подземен град во близина на Ангкор Ват

Ласерите покажале детална мапа на градски улици, резервоари, досега неоткриени храмови сокриени под густа вегетација, како дел од изгубениот град Махендраправата

Армија на духови, војници кои го излажаа Хитлер

Војната се добива со памет не со сила

Правна битка Самсунг против Епл, за Ајфон и Ајпод

Само претседателот Обама може да го разреши овој случај

Веб-апликација за зајакнување на соработката меѓу граѓаните и локалната власт

http://www.prioriteti.focus.org.mk е Вашата можност за решавање на локалниот проблем

Небото над Велес украдено

Инсталациите го освоија небото

Сребрени медали за младите велешки истражувачи на Олимпијада во Турција

Синиша Јовиќ и Тамара Савевска добија признание за трудот за реупотреба на талогот при обработката на водата за пиење

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »