Отворена лабараторија за развој на нови производи, при Техничко-технолошки факултет во Велес (фото)

Финансиски поддржан од Швајцарската агенција за развој и Министерството за локална самоуправа, вреден е 2,17 милиони денари

Мусала Софт ја носи софтверската индустрија во Велес

Мусала Софт ја започнува иницијативата „Work from anywhere“ и ангажира вработени кои можат да работат надвор од локациите на канцеларијата во Скопје

При поставување на подземна инсталација започна да се наплатува едно евро од еден метар

За да се избегне праксата чести прекопи на улици и тротоари за поставување подземни инсталации

Лани собрани 230 тонери како отпад, што е премалку од тоа што се користи во институциите

Потребно е корисникот на тонерите, истите по употребата да ги враќа кај добавувачот а тој пак до овластен собирач на опасен отпад, оти тонерите тешко се разлагаат во природата и се опасни по здравјето. Лани за прв пат се собираат и акумулатори како опасен отпад

Архитект Ѓоко Радовановиќ добитник на наградата за животно дело „Андреја Дамјанов“

Негови позначајни архитектонски дела се: „Соравија центар Скопје“, „Соравија ресорт Скопје“ , СЦ „Јане Сандански“, вила „Дарко Панчев“

Во 2020-та 3,8 милиони читања на текстови на ТрМр

Кои се најчитаните текстови а кои се најгледаните видеа?

Поставени нови сообраќајни знаци, дел од нив опасност по минувачите

Промената е извршена поради дотраеност но и поради промена на режим на сообраќај

По втор пат, за половина година сателитите на Маск над Велес

Сателитите треба да овозможат планетата целосно ја да биде покриена со интернет

Викендов, ноќта сабота кон недела започнува зимското сметање на времето

Ќе биде ли ова последно поместување на стрелките на часовникот?

Привршува санацијата на карпата Цуцка (фото)

Изведувачот најавува дека до крајот на септември ќе завршат со градежните работи, што е порано од рокот кој беше даден за завршување на работите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »