Колку вкупно злато има на светот?

Вкупната количина на злато на светот, злато над површината на земјата, би се содржела во една коцка со должина на страните само од 20 метри.

Пронајдено подводно езеро во кратер на Марс

Примероците од површината на Марс, заедно со податоците собрани од орбитерот, на научницте ќе им дадат појасна слика за силите кои ја формирале планетата

Историјата на автомобилот на Папата

Папамобил - од скромен превоз до мобилна тврдина

Мистеријата на камените топки во БиХ

Едни веруваат дека топките се остатоци од метеорити кои порано паднале на ова подрачје, а други сосема сериозно велат дека топките се всушност дело на некоја древна цивилизација

Метеорот кој падна во Русија, вреден злато и за науката и за собирачите на раритети

30 пати поголема од силината на атомската бомба фрлена на Хирошима во 1945 година. Просечната цена за небесен камен од метеорот е 7.000 евра, а за најмалите примероци се даваат дури 500 евра.

Најновото од светот на автомобилите

На Саемот во Женева претставени 130 нови автомобили

Новиот SEAT Leon – Автомобил на годината за 2013 во Македонија

Жирито реши помеѓу 29 учесници и 8 финалисти довербата да му ја додели на новиот Seat Leon.

Што го прави Марс неподобен за живот?

Во нашиот соларен систем, Марс има втори најдобри климатски услови за одржување на живот, по Земјата, но зошто таму засега не може да се живее?

Холивуд во воените филмови ја менува историјата

Холивудските режисери, продукциските куќи, студијата и сценаристите често не ги почитуваат фактите, ги менуваат настаните и ги чистат биографиите во воените филмовите

Старуваше видеопорталот „Нова“

Тоа е новина на македонскиот интернет простор, еден вид телевизија на интернет. www.novatv.mk

Во март завршува идентификацијата за припејд корисниците на мобилни

Околу 1,3 милион припејд- претплатници имаат рок до крајот на март да се идентификуваат. Операторите ќе мора да им ги исклучат телефонските броеви на оние што нема да се регистрираат во зададениот рок.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »